Nuenen Centraal
Ooievaarsnest aan het Laar in Gerwen bewoond

In onze gemeente zien we regelmatig ooievaars. In de weilanden langs de Mierlosedijk strijkt zo nu en dan een groep ooievaars neer en het ooievaarspaar dat al jaren nestelt op de bovenleiding van het spoor komt ieder jaar weer in het nieuws.
Sinds een paar weken zijn we nog een bewoond ooievaarsnest rijker. Dit nest staat in een achtertuin aan het Laar in Gerwen.
De bewoners genieten enorm van vogels. In het voorjaar maakten ze nog zo'n 20 mezenkasten voor de buurt en ditmaal is het een prachtig ooievaarsnest geworden. Afgelopen winter heeft Werner de paal gemaakt, maar het gevaarte in de tuin zetten was er nog niet van gekomen. Tot zijn oog viel op een paar ooievaars in de buurt. De paal werd in de tuin gezet, maar zonder resultaat.

Drie weken geleden werd het nest gedurende twee nachten bezocht en sinds een week lijkt een stel ooievaars de paal toch echt te omarmen. "Tegen de avond komen er twee of drie ooievaars waarvan er twee blijven slapen. De derde vertrekt weer" vertelt Werner.
Nu maar hopen dat het een paartje is en er volgend jaar jongen komen. Voor nu is het in ieder geval genieten van de nieuwe bewoners!
Nieuws Nuenen -   2 juli 2020
Foto: Werner Richelle