Nuenen Centraal
Verwarde man die leerling en begeleider probeerde te slaan, sloeg ook mensen in Helmond
Op 9 oktober probeerde een verwarde man een leerling en een begeleider van basisschool De Rietpluim te schoppen en te slaan. Dit gebeurde op de Oude Landen in Nuenen tijdens een vossenjacht die werd georganiseerd door de school. 

Het incident in Nuenen was niet het enige. Op maandag 30 september sloeg de man vanaf zijn fiets twee passerende fietsers op de President Rooseveltlaan in Helmond.
Later kwam naar voren dat de man kort daarvoor een vrouw  in haar gezicht heeft geslagen op de Helmondse Veestraatbrug. Dankzij een getuigenoproep werd het 62-jarige slachtoffer gevonden Ún ook zij heeft aangifte gedaan.
Het volgende incident vond op maandag 7 oktober plaats. Op de Ruwe Putten in Helmond probeert de man een 15-jarig meisje te slaan. Zij kan de klap gelukkig ontwijken.

De man kon naar aanleiding van het incident in Nuenen worden getraceerd.
Op basis van de melding en het opgegeven signalement werd kort daarna een 25-jarige man uit Eindhoven gecontroleerd op de Ruwe Putten in Helmond. De man vertoonde dusdanig verward gedrag dat hij door de politie is overgedragen aan het zorgkader. Daarnaast wordt door de politie en het Openbaar Ministerie bekeken op welke manier deze zaak een strafrechtelijk vervolg krijgt.
Nieuws Nuenen -   25 oktober 2019
Bron en foto: Politie.nl