Nuenen Centraal
Positieve ontwikkelingen voor jeugd Eeneind

Op dit moment gebruikt de jeugd op Eeneind een braakliggend perceel bij de Dilis Ariens Camp als trapveldje. De kinderen willen dolgraag het veldje behouden, maar de gemeente wil de grond verkopen, zodat er woningen op kunnen worden gebouwd. De grond is niet erg aantrekkelijk als bouwkavel, omdat het dicht bij het spoor ligt en dus is er al jaren geen koper te vinden voor het stuk grond.

Eeneind heeft in tegenstelling tot andere stukken van Nuenen geen enkel officieel speelveld. Buurtbewoners willen het trapveldje graag behouden en hebben nu een nieuwe insteek gevonden om toch tot een compromis te komen. Ze willen het speeltuintje aan de Hoge Mikkert opofferen, zodat het trapveldje kan blijven bestaan. Dit betekent, dat het geliefde trapveldje een officieel speelveld gaat worden en het speeltuintje aan de Hoge Mikkert, dat weinig wordt gebruikt, zal worden ontwikkelt tot bouwkavel.

Caroline van Brakel zei tijdens de raadsvergadering, dat ze deze mogelijkheid wil gaan onderzoeken en dat de gemeente er zelfs al mee bezig is. Ze wil wel eerst bekijken of er genoeg draagvlak is voor deze "ruil" in beide omgevingen (in de omgeving van het trapveldje en in die van de Hoge Mikkert).

Ramon Kuijpers is enorm blij met deze ontwikkelingen. Hij strijdt al lang voor behoud van het trapveldje en wacht vol goede moed op een positief besluit.
Nieuws Nuenen -   4 oktober 2019