Nuenen Centraal
Liederen en arias bij Cultuur Overdag


Nieuws Nuenen -   1 oktober 2019
Ook in seizoen 2019/2020 organiseert Cultuur Overdag, mede dankzij een bijdrage van de gemeente Nuenen, laagdrempelige concerten klassieke kamermuziek. Iedereen is welkom bij deze concerten. Zeker ook zij voor wie het niet vanzelfsprekend is een concertzaal in de regio te bezoeken.
De concerten worden georganiseerd in samenwerking met Stichting Muziek in Huis. Deze stichting wil via concerten met klassieke muziek, uitgevoerd door professionele ensembles, de kwaliteit van leven van ouderen verhogen.
Op vrijdagmiddag 4 oktober (aanvang: 15.00 uur) brengen Marijke Groenendaal (sopraan) en Jacob Engel (piano) in Het Klooster een klassiek programma met liederen en aria’s. Niet alleen door hun voordracht maken ze deze toegankelijk: ze nemen het publiek ook mee in het gedicht of het verhaal. Door hun levendige toelichtingen zal iedereen zich kunnen inleven en genieten van bekende en onbekende muziek.
Toegangskaarten à € 8,50 (inclusief een kopje koffie of thee na afloop van het concert) zijn te koop op werkdagen tijdens kantooruren aan de balie van Het Klooster of via www.cultuuroverdag.nl Op de website is ook het programmablad van het concert te vinden, evenals meer informatie over de musici.

Film in oktober: ‘Todos lo Saben’
Op dinsdag 8 oktober (aanvang: 10.30 uur) wordt in Het Klooster de Spaanstalige film ‘Todos lo Saben’ (Everybody knows) vertoond. De film gaat over relaties, het gewicht van het verleden en geheimen.
Laura (Penélope Cruz) en haar gezin reizen vanuit Buenos Aires terug naar haar geboortedorp in Spanje voor een huwelijk. De bruiloft is een grote reünie met de hele familie, dorpsvrienden en haar oude liefde Paco (Javier Bardem).
Wanneer het feest ruw verstoord wordt door de verdwijning van Laura’s dochter, staat het leven van de
staat het leven van de Spaanse familie op z’n kop. In hun zoektocht naar antwoorden komen lang verborgen familiegeheimen boven drijven.
Toegangskaarten à € 6,50 (inclusief koffie/thee) zijn te koop op werkdagen tijdens kantooruren aan de balie van Het Klooster.

In oktober staan nog 3 activiteiten gepland: een populair-klassiek concert (17 oktober), een film (21 oktober) en een lezing (30 oktober). Kijk op www.cultuuroverdag.nl voor het complete overzicht en/of volg het nieuws op deze website.
Stemt u ook op Cultuur Overdag?
Leden van de Rabobank kunnen stemmen in het kader van Rabo Clubsupport. Cultuur Overdag hoopt op uw stem(men)! Dankzij uw steun kunnen we bijvoorbeeld ook regelmatig een seizoensbrochure maken.