Nuenen Centraal
Taizévesper in het Van Goghkerkje in Nuenen

Nieuws Nuenen -   26 november 2019
Komende zondag 1 december is er in het Van Goghkerkje weer een Taizévesper. Deze zondag is ‘eerste advent’. Advent is de periode voor Kerst en staat in het teken van Verwachting en Hoop. Ook is het de periode van ‘Geven en Ontvangen’. Stil staan bij wie en wat je lief is, proberen te delen. Ook proberen
een moment te vinden om na te denken hoe het allemaal is gegaan en hoe het gaat worden? In een klein kerkje, een kleine samenkomst, een klein uurtje, gewoon in ons Nuenen?

Rust, nadenken en even tot jezelf komen, deze elementen maken de vespers altijd stemmig en bezinnend. Het is een fijn moment van bezinning voor de nieuwe week. Het zoeken van een rustpunt in het leven van alledag.

Je kunt luisteren naar mooie liederen en zelfs meedoen. Er worden alleen liederen uit Taizé gezongen. Deze liederen zijn eenvoudig en nodigen je ook vaak uit om mee te doen. Het zijn korte melodieën en worden een aantal keren achter elkaar gezongen, ze worden ook wel ervaren als een mantra. De vesper is in het sfeervolle kleine kerkje aan de Papenvoort in Nuenen en begint om 19:30u. Vooraf is er pianomuziek.